XIT - Din guide till nöje på Åland

Vilken klänning väljer du?

Snart är det avslutningstider. Känner du dig stressad över vad du ska ha på dig? Lugn. Här kommer en liten guide om just avslutningsklänningar. Det viktigaste tipset är att man ska gå sin egen väg och ha det man känner sig bekväm i. So what om alla andra har en vit klänning. Ta det du känner för och som passar på just dig.

1. Den flickiga neutrala

Om du inte trivs i färg kan du satsa på en klänning i neutrala färger med lite roligare modell. Till en klänning som denna blir ett par skyhöga färgglada pumps fint. Matcha med neutrala silversmycken som till exempel en halsring.

 

2. Färgstarka blåsan

En av mina personliga favoriter är denna fina klänning. Den har ett underbart tyg och den rosa färgen känns helt rätt i sommar. Välj en klänning i din favoritfärg och du har ett säkert kort som du får stor användning för i sommar. Eftersom klänningen är enfärgad passar den utmärkt med ett par häftiga klackar i silverglitter, annars kan en neutralare variant också vara snyggt, till exempel ett par beiga klackar.

 

3. Sextiotalsvibbar

En söt klänning med markerad midja är ett perfekt val till avslutningen. Den är somrig och för tankarna till sextiotalet. Kombinera med ett par kilklackar i någon ljus färg, gärna med kork- eller repklack. Om du vill "go all in" för looken googlar du 60-tals frisyrer och inspireras av det. Snyggt!

 

4. Den stilrena klassikern

Den här enkla klänningen är ett säkert kort och passar perfekt för dig som vill vara klassiskt snygg. Klänningen smickrar din figur eftersom modellen är insvängd i midjan. Om du vill köra på den eleganta och lite damiga stilen matchar du klänningen med sommarens it-sko, de högklackade sandaletterna.

 

5. Festlig med glitter

Denna klänning är en flickdröm med fina glitterdetaljer och skira tyger. Eftersom klänningen är så neutral i sig tycker jag att man kan styla den med ett par högklackade pumps i någon stark färg som rosa. Håret får gärna vara naturligt eller uppsatt i en knut om man vill förstärka den festliga känslan. Silversmycken blir fint till.

 

6. Färgexplosionen

Denna klänning passar dig som vill synas. Jag gillar den flikiga nederkanten som fladdrar fint i vinden. När man bär klänningar som denna kan det lätt bli för mycket så därför ska man alltid följa det gamla stilknepet "less is more". I det här fallet skulle det vara coolt med ett par kilklacksandaler med remmar till.

 

7. Spetsdrömmen

Denna sockersöta spetsvariant är en klassiker och känns väldigt mycket avslutning och sommar i allmänhet. Det jag gillar med den är att den passar till det mesta. I skoväg finns det oändliga möjligheter: pastellfärgade pumps, kilklackar, lädersandaler, ballerinas. Den romantiska stilen fixar du med vågigt hår eller en mjuk uppsättning och kanske en blomma i håret?

 

8. Mönstrade längder

En mönstrad långklänning är fint till avslutningen. Det ger en bohemiskt chic stil som passar perfekt på sommaren. Välj gärna en modell med skirt tyg som blåser fint i vinden och har fint fall. Denna klänning kan man matcha på två sätt. Antingen på ett stilrent sätt med enkla klackar och minimalistiska smycken, eller på ett bohemiskt sätt med remsandaler och fjädrar. Välj den stil du gillar bäst.

 

Text: Tara Bamberg