Arbeta som journalist

Funderar du på att bli journalist? Detta är ett av de roligaste yrkena som finns i världen samtidigt som det är väldigt varierande. Det är dock mycket hård konkurrens på denna typ av arbetsmarknad och det är viktigt att man tänker kreativt när man söker jobben.

Arbeta som journalist

Om du brinner för journalismen och att berätta för andra människor om händelser och du även tycker om att göra research och förklara olika typer av sammanhang. Då ska du inte låta den hårda arbetsmarknaden stoppa dig och det är detta som krävs för att man ska kunna bli en lyckad journalist i Sverige eller i andra delar av världen.

Många journalister får dessutom chansen att se vad som händer bakom kulisserna

Många journalister får dessutom chansen att se vad som händer bakom kulisserna, jobbet öppnar många portar till områden där de annars inte hade haft tillträde. Yrket i sig skapar inte fler rättigheter än någon annan har men om man är journalist öppnar det ofta många dörrar som man annars inte hade fått gå igenom.

Arbetet som journalist öppnar många dörrar

Det gäller dock endast när du arbetar på en redaktion och inte när du håller på att utbilda dig till journalist. Det är det som är fördelen med att arbeta på en mediebyrå, du kommer att ha deras namn bakom ryggen och därmed även tas mer seriöst.

När du studerar journalistik

Det kan bland annat innebära att du enklare får tag i hemliga telefonnummer, folk kommer att komma med tips till dig och politiker, kändisar och andra kommer helt plötsligt att ta sig tid. Detta gäller inte på samma sätt när du studerar journalistik.

Dessutom kommer du att upptäcka delar av samhället som du aldrig hade en aning om existerade innan. Du kommer att lära dig att se samhällets alla sidor och du kommer snabbt kunna sätta dig in i nya situationer och ha en full repertoar angående vad som gäller angående saker du inte hade någon kunskap om för tio minuter sedan.

One Comment

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *