Arbeta som mat-testare

Allt fler drömyrken har börjat att dyka upp på arbetsmarknaden och det är till stor del på grund av de sociala medierna. Ett exempel på ett av dessa yrken är mat-testare eller matskribent.

Arbeta som mat-testare

Mat-testare har stor makt att påverka vad människor äter och vilka restauranger som de kommer att besöka, samtidigt är själva maten en stor del av jobbet.

De som arbetar som mattestare arbetar ofta anonymt men får trots det maten betalt från företaget som står bakom dem. Deras jobb är helt enkelt att testa mat från olika restauranger och därefter betygsätta dem, recensioner med andra ord.

För att bli mattestare är det en fördel om man har någon typ av utbildning i mat eller ett väl utvecklat smaksinne.

Mat-testare har stor makt

Det krävs även att man har en känsla för att kunna skriva, de flesta arbeten inom mat kräver inte att du har en skrivutbildning, däremot krävs det att du måste kunna förmedla en känsla. Om du upplever att du är en målande skribent kan arbetet som mat-testare vara någonting för dig.

Detta yrke har dock funnits länge, men det har haft andra användningsområden, till exempel har många kända diktatorer och politiska ledare använt sig av mat-testare för att de ska veta att den mat som de ska äta inte är förgiftad.

När man arbetar som mat-testare idag

När man arbetar som mat-testare idag så behöver man knappast se till den aspekten av yrket och sannolikheten att maten man äter är förgiftad är mycket liten. Givetvis behöver man även som mat-testare prova mat på restauranger som sedan tidigare kanske inte har fått så bra betyg i ett eller flera avseenden.

Om någon blir förgiftad inom yrket som mat-testare idag så handlar det istället om en mycket dålig hantering av livsmedlet och då kan man lugnt konstatera att ett dåligt betyg kommer att vara väl förtjänt i skrift.

One Comment

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *