Försörja sig på bloggning

Huruvida det verkligen går att försörja sig på bloggning är något som är väldigt brett omtalat, faktum är dock att det faktiskt är många som gör det. Men om man vill kunna försörja sig på sin blogg så krävs det att man har en väletablerad blogg med mycket besökare.

Försörja sig på bloggning

Man bör absolut inte säga upp sig från sitt jobb direkt för att man har tänkt sig att börja med att leva på bloggen. I praktiken är detta sällan något som fungerar och samtidigt måste du ju som bloggare ha någonting att skriva om för att du ska kunna få in läsare, du behöver dessutom ha råd att göra saker och även möjlighet att utbyta åsikter med andra människor.

Det finns de som fullt ut jobbar med och endast lever på sina bloggar. Men i regel så har det varit en lång väg för dem dit och det är garanterat ingen som får betalt för det allra första inlägget som de skriver på sin blogg.

Lever på sina bloggar

Idag finns det många bra alternativ som dock inte gör att du tjänar så mycket, men det innebär dock att du kan tjäna pengar direkt från start på ditt bloggande. Till exempel så kan du anmäla dig till olika sajter och skriva sponsrade inlägg om diverse olika produkter, du kan även få betalt per klick på annonser där du gör reklam på din blogg för olika produkter. Ibland kan man även få betalt för hur många besökare du har på din blogg överhuvudtaget. Det kan vara lite klurigt att hitta dessa alternativ men det är ett ganska så smidigt sätt att komma igång på och i slutändan kommer det förhoppningsvis att löna sig rejält.

Inrikta sin blogg på vissa specifika målgrupper

Att man kan få betalt för det man skriver på sin blogg, det kommer även att göra dig mer motiverad att hålla igång bloggen och därmed även få ännu mer läsare till den – för ju fler läsare du får, desto mer pengar kommer du att tjäna på den. Det är alltid klokt att inrikta sin blogg på vissa specifika målgrupper och samtidigt se till att man alltid är ärlig med det man skriver.

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *